Viikko sitten lauantaina koitti päivä, jolloin Ukko 8vk3pv lähti uuteen kotiinsa Nokialle Juvakan perheeseen. Kieltämättä Ukko oli spesiaalipentu, koska oli Novan ainokainen. Itselleni ensimmäinen kokemus (elävästä) ainokaispennusta. Alkuun jännitti, miten Nova hoitaa pentunsa ja miten pentu sosiaalistuu ilman sisaruksia. Nova hoiti pentunsa alkuhämmenyksen jälkeen loistavasti (alkuhämmennys johtui siitä, että Piikun pennut olivat tuolloin 6-viikkoisia ja niiden ääntely huolestutti Novaa). Nova leikki pentunsa kanssa luovutukseen asti, mikä varmasti korvasi pentueen leikit. Ukosta kehittyi erittäin sosiaalinen ja rohkea pentu. Se oli lauman muiden kanssa vapaana pihassa ja Viljan rakennustyömaalla, tutustui rohkeasti maastoon ja teki omia kaivauksiaan. Se nukahti aina boksiinsa autossa ja sille maittoi hyvin ruoka, vaikka kyllä Nova sille tissiäkin heltyi antamaan. Kaikkia ihmisiä, nuoria ja vanhoja, naisia ja miehiä, se lähestyi rohkeasti ja avoimesti.

Toivon pennuille aina aktiivista kotia, mikä tarkoittaa sitä, että pennun kasvatukseen ja koulutukseen panostetaan  varsinkin 1. vuotena. Ja toivottavaa on, että harrastukset koiran kanssa jatkuvat koko sen eliniän. Toivon, että koira on perheen elämässä mukana reissuineen päivineen. Toivon myös, että omistajat pitävät yhteyttä, laittavat kuvia ja kysyvät neuvoja mieltään askarruttavissa asioissa. Autan parhaani mukaan.

Mollin kanssa jatketaan tokoilua ja vesiriistatreenitkin ovat aktivoituneet. Hupin kanssa jatketaan agilityhöntsäilyä ja rallytoko-juttujakin kertaillaan. Keinoluolilla käydään harvakseltaan, vaikka Hupi ja Molli eivät lajille tunnu liiemmin syttyneen. Kasvateistani Tiuski ja Sally ovat syttyneet ketulle, joten niiden kohdalla toivon edistystä ja tuloksiakin jossain vaiheessa.

Tessu-pappa 15v10kk on mennyt huonompaan kuntoon, sille ei ruoka oikein maita. Maksa-arvot olivat koholla, mutta munuaisarvot ovat vain hieman koholla verrattuna joulukuun lukemiin. Mennään nyt päivä kerrallaan papparaisen kanssa.

Lähtötunnelmia 16.7.

Novan%20AC%20l%C3%A4hd%C3%B6ss%C3%A4%20N

Molli tuo damia

Molli%20tuo%20damia.jpg

Tessu 15v10kk, Nova-mamma ja Ukko rappusilla

Novan%20Ac%20Nova%20ja%20Tessu%20rappusi