Kiitos muutamista pentukyselyistä, joita on syksyn mittaan tullut. Kotisivuni eivät ole pentueitten kohdalta ajantasalta,koska ajantasaisemmin voin tiedottaa asioista tätä kautta.

Olen luopunut ajatuksesta teettää pentuja FI AVA Ansometsän Orvokilla. Vaikka sen jälkeläisistä on tullutkin kyselyitä nimenomaan agiharrastajilta. Ansometsän Orvokin emä Terrestrial Agatha Rabiata ehdittiin valitettavasti steriloimaan väärän kaihidiagnoosin takia ja Orvokin saaminen EJ rekisteristä FI rekisteriin oli pitkä ja kivinen neljän vuoden prosessi. Sitä yritettiin astuttaa viime talvena Leijonamielen Vinkeävänkä Jussilla, mutta se ei tiinehtynyt kuitenkaan. Tänä syksynä sen täysveljellä Ansometsän Monimuulla puhkesi epilepsia, joten se oli viimeinen pisara estämään Orvokin jalostuskäyttöä. Niin surullista ja lopullista kuin se onkin. Toivotaan, että Ansometsän Monimuun l. Taskun epilepsialääkitys tehoaa ja se voi elää normaalia elämää. Epilepsian periytyvyyttä ei varmasti tiedetä, mutta epileptikon täyssisarusta ei suositella jalostukseen. http://www.shepmates.net/Shepmate's%20epilepsia%202.htm.

Ansometsän Milan pennut uros ja narttu syntyivät elokuussa. Narttupentu Ansometsän Haumea l. Ebba lähti Kirkkonummelle Anne ja Martina Stjernbergin hoiviin. Pentujen isä on  FI AVA FI AVA-H EE AVA Stallhagen´s Clinton, joten tyttärestä Ebbasta toivotaan myös agilitykoiraa. Mahdollisesti parin vuoden päästä Ebbaa tullaan käyttämään jalostukseen.

Ansometsän Unna-Linnea l. Penni vaihtoi sijoituskotia tänä syksynä ja asustelee nyt Nurmossa Seinäjoella. Pentusuunnitelmat ovat vähän vaihdelleet muuttuneesta tilanteesta johtuen. Pennin edellinen juoksu oli syksyllä 2015 luonnetestin jälkeen ja seuraava olisi keväällä 2016. Alunperin en pentuja vielä tälle vuodelle ajatellut, mutta pohdiskelun jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että jatkossa Ansometsän pentueet syntyisivät loma-aikaan kesällä, jos vaan suinkin juoksut mätsäävät sopivasti.... Lomien ja vapaiden järjestely talvisaikaan on sen verran haastavaa.  Sulhasesta ei ole vielä täyttä varmuutta, mutta alustavia tiedusteluja on jo tehty :).

Terrestrial Irene Panic l. Piiku on alle vuoden ikäinen Ruotsin tuonti. Se asustaa täällä Viljakkalassa luonani. Piikun kanssa on aloiteltu tottelevaisuutta ja mejäilyä. Sen osalle pentusuunnitelmat ulottuvat vuoteen 2017-2018.

Jackrusseleita on vuodesta 2001 rekisteröity jo 10 000 ja viime vuona se oli 11. eniten rekisteröity koirarotu. Vaarana suosikkirotuisuudesta on se, että vilkkaan ja kovankin luonteen omaava terrieri joutuu osaamattomiin käsiin ja siitä tulee ongelmakoira. Kasvattajilla on suuri vastuu valita pennuilleen perheet, jotka ovat valmiita kouluttamaan koiriaan ja uhraamaan aikaansa (ja varojaan)  koiran aktiivisuuden oikeanlaiseen kohdistamiseen. Pennusta alkaen pennun pitäisi saada käyttää nenäänsä, juosta metsissä (valvotusti) eikä tottelevaisuuskoulutustakaan pidä unohtaa jokapäiväisessä elämässä.

Ansometsän Haumea l. Ebba 4kk

Ebba%20oikea%20sivu%201.jpg

Ansometsän Makemake l. Eetu 4kk

Eetu%20Ansomets%C3%A4n%20Makemake%204kk%

Ansometsän Orvokki l. Orvokki

Orvokki%20ulkona%20vasen%20sivu.jpg

Ansometsän Unna-Linnea l. Penni

Penni%20etuvasen%2031.12.2004%2023-00-00

Terrestrial Irene Panic l. Piiku 7kk

Piiku%20Terrestrial%20Irene%20Panic%207%