Puoli vuotta hurahtanut viime päivityksestä. Vähitellen olen toipumassa Lukan menetyksestä. Välillä tulee pakahduttava ikävän tunne, sille ei voi mitään. Luka oli niin erityislaatuinen koira. Oppivainen, kiltti ja tottelevainen. Tuntuu, ettei mitkään ylisanat ole liikaa. Onneksi tiedostin sen erityislaatuisuuden koko sen elinajan.

Tessun kanssa olemme kisanneet rally-toko ylimmässä eli MES luokassa, kuten tämän vuoden tavoite olikin. Itse asiassa olemme joyhden tuloksen päässä RTK 4:sta. Valioksi tässä lajissa kuten missään muussakaan lajissa ei ole helppo päästä. Valioitumiseen vaaditaan kolme yli 95 pisteen tulosta kahdelta eri tuomarilta. Mutta harrastetaan niin kauan kuin se Tessusta mukavalta tuntuu.

Piikun kanssa yritetään rallytokoilla ja ilmoitin sen juuri rt-jatkokurssille. Meillehän tuli takapakkia, kun Piiku sai minusta sähköiskuja sitä namilla palkitessani. Pitkiin aikoihin se ei suostunut ottamaan namia kädestä ja täytyi miettiä muita palkitsemistapoja. Osallistuimme äskettäin rt-möllikisoihin ja sain sen voimakkaasti kannustamalla suorittamaan radan. Kävimme sen kanssa silmä- ja polvitarkissa ja ne olivat ok. Vähän on käynyt mielessä, josko olisi pikkupiikujen aika tänä keväänä...

Nerolla l. Valerio Violetta Jack todettiin kaihi toisessa silmässä joulukuussa. Lievä muutos. Eli tähän loppui Neron jalostusura. Suuri pettymys. Nerolle kaihista ei tule olemaan haittaa, koska muutos näyttää lievältä. Suunnittelen vieväni sen vielä tänä keväänä uusintatarkastukseen Elfingille. Nähdään onko edennyt tms.

Pluto l. Terrestrial Moonstruck alkoi syksyllä kallistella päätään vasemmalle eli sairaalle puolelle. Itse asiassa lokakuussa. Tilanne voimistui pikkuhiljaa ja kävimme sitten loka-marraskuussa Hakametsän eläinlääkäriasemalla. Sille tehtiin sisäkorvan huuhtelu vaikka selviä tulehdusmuutoksia ei ollut. Toimenpiteen jälkeen oli voimakas (1,5 kertainen annos antibioottia!) kahden viikon ajan. Se sai myös kipulääkekuurin. Näillä toimenpiteillä ei ollut minkäänlaista vaikutusta päänkallistukseen. Eläinlääkäri Inkeri arvioi nyt, että kyseessä ei olisi mastikatorinen myosiitti vaan hermovaurio. Kuivaa silmää hoidan edelleen huuhteluilla, Sandimmun tipoilla ja Aptus Sentrix kostutusgeelillä kahdesti päivässä.  Pluto on iloinen oma itsensä edelleen ja ruoka maittaa.

Leena ja Luka

Leena%20ja%20Luka%20rannassa%202017.jpg

Pluto ja Ansi lempipuuhassaan kesä 2017

Ansi%20ja%20Pluto%20uimassa%202017.jpg

Jykki poseeraa kannolla syksy 2017

Jykki%20puolukka%20kes%C3%A4%202017.jpg

Tessu ja Tara marjareissulla syksy 2017

Tessu%20ja%20Tara%20marjastamassa%20kes%

Piiku rt treeneissä 2017

Piiku%20rallitokoilee%202017.jpg

Leena ja Rambo toinen 1. tulos mejän AVO-luokassa.

Leena%20ja%20Rambo%20mej%C3%A4%20avo%201