Kevät edistyy vauhdilla ja pennut kasvavat. Tänään tuli 7 viikkoa täyteen. Pennut ulkoilevat päivittäin useaan otteeseen. Ne juoksevat pahviputkessa, kantavat ja kiskovat leluja, leikkivät emonsa kanssa, keinuvat tasapainolaudalla ja painivat keskenään. Ruoka maittaa erinomaisen hyvin ja ne pureskelevat mielellään liottamattomiakin raksuja. Melli emo hoitaa lapsiaan erinomaisesti, se on pennuille lempeä, antaa niiden syödä kipostaan ja vei niille jopa oman rustoluunsakin  ihmeteltäväksi.

Narttupennut ovat varattuja, mutta uros, Omega on vielä vailla kotia. Toivon sille aktiivista agilitykotia, koska se on osoittautunut ketteräksi pojaksi. Ja  onhan pentujen suvussa maineikkaita agilitykoiria (ainakin Ansometsän Ametist/Pimu) ja isä- Pluto on osoittautunut luonnonlahjakkuudeksi tuossa lajissa . Eli kiinnostuneet, ottakaa rohkeasti yhteyttä.

Rolle eli Ansometsän Tarhuri kävi eläinlääkäri Kari Ventelän vastaanotolla Kankaanpäässä. Teksti: "'Rolle:aristaa >ontuu/ei astu otj:n lV varpaan jalkapöydänluu-varvasluu nivelen käsitttelyä > Cortrofor in 4 x 0,2 ml". Hän ei katsonut tarpeelliseksi rtg kuvaa, koska minkäänlaista kipua tai liikerajoitusta ei löytynyt lonkka- tai polvinivelestä. Kyseessä ei siis voi olla Legg-Perthes. Nyt hoitona ovat siis tuo pistoslääkitys. Lenkkeillä voi pehmeällä alustalla esim metsämaastossa. Hyppimistä on ehdottomasti vältettävä! Olimme kaikki helpottuneita, että oireisiin löytyi syy ja nyt voidaan oikealla tavalla kipeytynyttä varvasta hoitaa. Onneksi "korvana" mukanani oli Eeva, joka lupautui auttamaan myös Rollen lihashuollossa. 

Paluumatkalla Tara, Pluto ja Rolle suorittivat hyväksytysti luonnonluolantarkastuksen, josta tulee koiraNettiin merkintä LUO1.

Rolle-Tarhuri