Joskus elämässä on viikkoja, joita ei olis tarvittu ollenkaan.

Viikolla 5 tuli kasvattini omistajalta viesti, että koiran lonkassa epäillään Legg-Perthestä. Viikon mittaan ehdittiin käydä huolestuneita keskusteluita omistajan kanssa asiasta ja sen vakavuudesta. Kun sitten ortopedi katsoi kuvat loppuviikolla, selvisi että kyseessä ei näyttäisikään olevan L-P vaan jotain muuta vikaa ja saman jalan varvas on murtunut.  Tietoa vammamekanismista ei ole, mutta jokin tapaturma kyseessä luulisi olevan. Kontrollikuvat 1-2 kuukauden kuluttua.

5.2. kuljetin Pluton, Taran, Ansin ja Kisan silmätarkastuksessa Elina Rusasella. Pluton ja Taran silmät todettiin terveiksi, mikä tietysti on hieno asia. Sen sijaan Kisalla on kaihi molemmissa silmissään, joten kevään pentusuunnitelmat romuttuivat samalla hetkellä.  Ansilta löydettiin molemmista silmistä vikaa. Eläinlääkäri kyseli onko oikeaan silmään tullut jokin vamma, onko se ollut puhki? Tekstinä silmistä seuraavaa: vasen silmä: takasut. saumojen kärkien välillä hiekanjyvämäistä samentumaa; näkyy paremmin indirektillä kuin slitlampilllä. iiris-iiris ppm. Oikea silmä :perilimbaalisesti "symblefaroni" klo 10-12, sen ympärillä entoteliaalisesti viivamaista samentumaa, arpi? Tulos: Katarakta (ei synnynnäinen) epäilyttävä-kortikaali. Uusintatarkastusta ell suositteli vuoden kuluttua.

Mainittakoon, että eläinlääkäri tutki silmät erittäin tarkkaan ja hän kertoi, että hänellä on erittäin tarkka ja suurentava uusi laite. Hyvä niin, että viat löydetään ja tiedetään huomioida jalostustyössä. Ansin silmät tarkastetaan vuoden kuluttua ja eletään sen mukaan. Koirat ovat yhtä rakkaita kuin ennen tarkastusta, se on tärkeintä.

Seuraavalla viikolla 6 otti sijoituskoirani emäntä Merja yhteyttä kertoen, että oli kuljettanut Allia eläinlääkärissä silmien vuotamisen, rapsuttelun ja tassuvaivan takia, joiden perusteella Allilla epäillään allergiaa. Eliminaatiodieetti aloitettu. Tein samantien päätöksen, että luovun jalostusoikeudestani ja luovutan omistajuuden Merjalle. Toivottavasti Allin oireilun syy löytyy ja se voi elää onnellista koiranelämää Merjan hoivissa.

Samoihin aikoihin osaomistusuros Kalle Harjavallassa on sairastanut virtsatietulehdusta, joka onneksi näyttää parantuneen antibioottikuurilla. 

11.2. kuljetin eläinlääkärillä Tessua ja Rosea. Tessun korvalehti tulehtui tappelunujakan seurauksena tulleen raapaleen takia. Ei kannata puhdistaa kuivunutta verta korvasta virbacilla vaan pitäis aina käyttää betadinea, pitäis se munkin tietää...Roselta poistettiin ylhäältä ja alhaalta kauan sitten vaurioituneet poskihampaan osat. Sillä on ollut joulusta asti "ryystämistä", mikä voi johtua tulehtuneesta hampaasta syntyneestä fistelistä. Molemmat koirat saivat antibioottikuurin.

Ei ole tämä koirankasvatus aina ruusuilla tanssimista