Heinäkuisena lauantaina kokoonnuimme melko lyhyellä varoitusajalla Ansometsän pentutapaamiseen Korpelan metsästysmajalle Viljakkalassa. Mukaan oli kutsuttu lähinnä Täpin ja Tessun, Ansin ja Tessun sekä Kisan ja Lukan keväälliset pentueet perheineen sekä muutama muu ansometsäläinen ihmisineen. Osanotto oli huikea eli kaikki kutsutut saapuivat paikalle . Kauimmat osallistujat tulivat Kuopiosta, Alavetelistä ja Paraisilta. Russeleita oli paikalla yhteensä 22 ja ihmisiä 37 .

Eeva neuvoi agilityn saloja, Kirsi L. tottelevaisuutta eli "tokoa" ja Kirsi H. neuvoi näyttelyn niksejä, Hanna N. toimi valokuvaajana, Toni ja Eeva ajanottajina. Perinteinen juoksukilpailu järjestettiin Lintuharjun maastossa. Matka oli noin 50 metriä pitkin mustikkamättäiden kehystämää polkua. Russelit kiisivät huimaa vauhtia perheidensä luokse, nopeimmat alittivat 5 sekunnin ajan. Pientä lähtöhäiriötä aiheutti tosinTäplä-isomummo... Nopein nuorimmista oli Eetu, isoista pennuista Kalle ja aikuisista Kisa. Kannustuspalkinnon sai Tasku (joka taisi jäädä taskuun lähettäjän ja Täpyn luo) ja pakko oli palkita myös sprinttimestari Jeppe huippuajalla 4.70.

Maistuvan makkarasopan ja kasvisminestronekeiton valmisti Eija-käly (suurkiitos hänelle). Kahvit juotiin mustikkapiirakan kanssa jälkiruuaksi. Korpela ympäristöineen antoi mahtavat puitteet tapahtumalle. Ja sääkin meitä hellitteli vaikka sadetta oli luvattu.

Toivon sydämestäni, että tästä tapahtumasta syttyi kipinää harrastamiseen ja yhteiseen tekemiseen oman russelin ja muiden russeliperheidenkin kanssa. Kipinöitä on jo syttynytkin, koska Orvokki isäntineen osallistui heti mätsäriin ja Kalle-poika menee huomenna kokeilemaan vieheen perässä juoksua - hienoa. 

Kiitos teille kaikille osallistumisesta ja kiitos Eevalle, Hetalle, Hertalle ja Jukalle, Kirsille ja Hanskille, Kirsille ja Reetalle sekä Eijalle, Viljalle, Tuomakselle ja Matille, jotka mahdollistitte tapahtuman toteutuksen. Kiitos myös Annikalle pakkausavusta.

Alla kuva iloisesta russeliporukasta: