Hui, miten aika rientää, kun viime päivityksestä on vierähtänyt kaksi viikkoa. Tänään pennut ovat kuuden viikon ikäisiä ja parin viikon päässä siintää jo luovutusikä 8vk.

Pennut ovat ulkoilleet päivittäin satoi tai paistoi. Pennut tutkivat uteliaana paikkoja ja maistelevat ruohoa ym maasta löytyvää. Pikkuhiljaa tutkimusmatkat ovat pidentyneet muutamien metrien päähän. Olipa emä jo kerran saattamassa niitä tutkimusretkelle liiterin allekin, onneksi ehdin pysäyttää letkan ennen katoamista liiterin alustaan. Pinjan kanssa olemme päivittäin tehneet n. tunnin metsälenkin hihnassa Tessun, Hupin ja Mollin kanssa.

Pennut syövät jo reippaasti starter-jauhelihapuuroa neljästi päivässä. Lisänä ne ovat saaneet keitettyä kananmunaa ja raejuustoa. Emä imettää niitä vielä, mutta makuulla en ole juuri nähnyt Pinjan enää imettävän. Vähitellen alan vähentää Pinjan ruoka-annosta ja viimeisellä viikolla siirrän sen normiruokaan. Pinja on vähän lihonut ja viimeksi painoi 7.5. kiloa.Tänään pennut saivat toisen matokuurinsa ja Pinjalle annan 3 pv Axilurkuurin. Pentujen painot ovat: suurin poika "Turre 1690g, vaalea narttupentu 1640g, tumma narttupentu 1420g ja pienin poika 1330g.

Kaksi perhettä on pentuja käynyt katsomassa ja kolmas tulee lauantaina, jolloin myös Kirsi H:n kanssa on tarkoitus pennut kuvata. Toivon toisen narttupennuista saavan sijoituskodin lähiseudulta. 3.9. on varattu PiPiin pentutarkki ja mikrosirutus.

Pennut ulkoilevat 5vk

Pinjan%20pennut%205vk%20ulkona.jpg

Pinjan%20pennut%20Tumma%20tytt%C3%B6%20j

Pentujen pää- ja sivukuvat 5vk4pv (kiitos Heinille kuvausavusta). Ylempänän narttupennut ja alempana urospennut.

Pinjan%20pennut%20p%C3%A4%C3%A4t%205vk4pPinjan%20pennut%20sivusta%205vk%204pv.jp

Tänään punnitusoperaation ja matolääkkeen jälkeen nukuttaa :)

Pinjan%20pennut%206vk.jpg