Niin siitä juhannuksesta selvittiin, vaikka ei siinä kaikki. 10 päivää leikkausesta ompeleenpoistossa huomattiin, että Milan masussa on tyrä. Korjausleikkaus 9.7. Mila  kotiutui Hämeenkyröön 20.7. Olihan tuo pikkukoira onnelllinen, kun pääsi kotiinsa. Haava hiukan yhdestä kohtaa ärtynyt ja kostea, mutta Kaisa lupasi sitä tarkkailla ja puhdistella. 

12,7, osallistuin Tessun kanssa russeleiden käyttöleirille Ikaalisissa. Tutustuttiin VERI-lajiin eli luolakoirien vesiriistakokeeseen, jossa noudetaan ammuttuja vesilintuja vedestä. Tessu uskaltautui sorsan hakemaan, mutta toista kertaa se ei sitä tehnyt. Ansi osallistui keinoluolaosioon. Edelleenkään se ei ilman apua mene madallusten alta vaikka sinänsä kettua hienosti haukkui. Tyhjän luolan tutkimisestakin se nyt suoriutui haukkumatta. En kuitenkaan osallistunut LUT kokeeseen, ja mietinnässä on  jatkanko ylipäänsä enää Ansin kanssa luolailua. Kaisan kanssa on sovittu, että Milaa voin luolille viedä. Niin ja Orvokkikin vaikutattaa lupaavalta luolakoiralta.

Olen ilmoittautunut SJRT ry:n mejäkokeeseen Uuraisilla 17.8. Ansin (VOI-luokka) ja Taran (AVO-luokka) kanssa. Lähdetään reissuun Kirsi H:n kanssa. Ansin kanssa ollaan nyt treenattu katkoja, hyvin lyhyitä sellaisia (5-10m), mutta vielä on kovin epävarmaa, miten se pitkistä kokeenomaisista katkoista suoriutuisi. Tara on muutaman =parin jäljen perusteella osoittautunut erinomaiseksi jäljestäjäksi. Se etenee jäljellä pääosin maavainulla. 

Lukan kanssa on käyty kahdet TOKO-kokeet VOI-luokassa, mutta ilman tulosta. Huittisissa ylitimme tavoitteen (>50 p), mutta Ikaalisissa alitimme sen (>100p) reilusti. Ikaalisissa tosin kuumuus oli haittana eikä Luka suostunut eka osiosssa tekemään juuri mitään. Koe siis tehtiin kahdessa osassa. Ihme kyllä Huittisissa täysin pieleen menneet noutoliikkeet nyt sujuivat paitsi tunnarissa se toi väärän kapulan tutkittuaan tarkoin kaikki kapulat, toi siis oikean viereisen kapulan. Nyt pidetään treenitaukoa ja kerätään voimia. Mahdollisesti hallikisat olisivat Lukalle paremmat. PC treenit jatkuvat heinäkuun lopussa. 

Ylökin RT koe on 9.8. Sinne olen Tessun ilmoittanut. MUTTA kesällä ei ole treenattu yhtään :( Ehkä meidän pitää ottaa nyt tiukka treeni ja mennä ainaskin ALO liikkeet läpi. Toisella hyväksytyllä tuloksella päästäisiin avoimeen luokkaan. 

20.7. osallistuimme Ville Pirisjoen agilitykoulutukseen Pluton kanssa. Nythän on agilitytaukoa ollutkin ja viikon päästä Pluto osallistuu 2.lk YLÖKK:n kisoihin kuten Ansikin 1.!!! kertaa 3. luokan kisaan ;) Tämänpäivän opit tiivistettynä: pitää uskaltaa lähettää Pluto esteelle kauempaa, joten itse saa etumatkaa (eikä tarvi juosta pitemmän kaavan mukaan!!). Putkelle lähettäminen matalalla kädellä. Kepeillä käsi vaakatasossa. Keppien harjoittelu itsenäiseksi ja ennenkaikkia ohjaajahäiriöttömäksi etupalkalla. Kyllä oli hyvät treenit, Kiitos Ville.

Kuvat: Mila-paitaressu ja Tara-mummo, Mila ja Rambo, Tessu ui ja tuo sorsan rantaan, Orvokille heitetään sorsaa (vesiriistakokeet kuvat Jere/Jonna Keskiaho)

P1010131-normal.jpgMila%20ja%20Rambo%20samassa%20kuvassa-noTessu%20ui-normal.jpgTessu%20sorsa%20suussta-normal.jpgTessu%20etsii%20sorsaa-normal.jpgLeena%20ja%20Tessu%20vesiriista-normal.jP1010114-normal.jpg