Russe lähti Järvenpäähän Päivin ja Japen perheeseen lauantaina 15.2. Viikolla 7 se oli päivähoidossa Reijalla, joka opetti sille sheippaamalla uusia asioita kuten boksiin menon ja sieltä ulostulon sekä kulkemaan kerrostalon rappusia ylös ja alas. Myös hihnassa kulkeminen parantui huomattavasti viikon aikana. Uusi emäntä Päivi on myös innostunut naksuttelusta ja älykkäänä  koirana Russe oppii nopeasti uusia taitoja. Reija arveli, että alkuunsa uudessa perheessä vietetään kuherruskuukautta, jolloin kaikki sujuu hienosti. Pesujen jälkeen on tullut riehumista, mikä on tosi tuttua meilläkin. Joissain tilanteessa Russe on napannut Päiviä persuuksista huomiota hakiessaan. Päivi on kärsivällisesti jättänyt Russen riehumiset huomiotta ja neuvoin tarvittaessa laittamaan portin taakse rauhoittumaan. Jonkinlainen riehumispatukka olisi tarpeen, ettei tarvitsisi tarttua isäntäväen vaatteisiin. Meillä Tessu rauhoittaa itseään juoksemalla lelu suussa edestakaisin :). Uskon, että Russella on potentiaalia monenlaisiin harrastuksiin kuten agility, verijälki, rallytoko tms. Rajoja ja rakkautta Russelle <3

P1010056-normal.jpg

8.2. käytin Ansia (Terrestrial Agatha Rabiata silmätarkissa Hakametsän klinikalla Sanna Elfvingillä. Ja kuinka ollakaan, yllätys, yllätys Sanna totesi, ettei Ansin silmissä perinnöllistä kaihia vaan jonkinlainen synnynnäinen tai hankittu silmävamma. Joten nyt on anomus vetämässä kennelliiton silmäpaneeliin Porvooseen (Suomen Kennelliiton silmätarkastuspaneeli järjestetään lauantaina 12.4. iltapäivällä. Paneelipaikka on Sannäsin kartano osoitteessa Sannaistentie 540, Sannäs.). Silmäpaneelissa kolme silmiin erikoistunutta eläinlääkäriä tutkii silmät ja toivottavasti tulos on se, ettei Ansilla ole perinnöllistä silmäsairautta. Ansihan on steriloitu kaihidiagnoosin takia, mutta kaikki toiveet kohdistuu nyt sen jälkeläiseen Orvokkiin, joka tällä hetkellä en EJ rekisterissä emänsä kaihin takia. Joten huhtikuussa tiedetään paljon enemmän :)

Skannatun teksti himmeää: Oikea ja vasen silmä: minimaalisia pisteitä sut. saumojen päissä. Yksitasoisia, ei merkitystä. OD (oikea silmä) yksittäinen iirissäie. Dorsaal. lasitus? tapaturm. tai synnynn. rakennemuutos.  Tulos perinnölliseksi oletettujen silmäsairauksien osalta: terve.

Ansin%20silm%C3%A4tarkastuslausunto%208.

Helmikuun 22. päivä Tamskin kisoissa Ansi eli Terrestrial Agatha Rabiata nousi kolmosluokkaan :) Tässä rata:

TAMSK 22.2.2014 A agirata

3. Ansi Terrestrial Agatha Rabiata 0vp -2,10 SERT ! KOLMOSIIN!
http://www.youtube.com/watch?v=CZS20jhqS0c&feature=youtu.be