Elokuun 9. päivä huristelimme Hannan kanssa Honkajoelle näyttelyyn Mimmin (parsoni) ja Taran kanssa. Tuomarina Tino Pehar Kroatiasta:4 vuotias. Hyvä koko hieman liian lihava. Pieni pää liian kapealla kuonolla. Tarvitsee lisää otsapengertä. Hyvä ylälinja. Hyvät kulmaukset ja liikkeet. Eh, avk 3.  Kovin tarkka oli tuomari päänmalleista eikä erejäkään herunut helpolla. Mimmi nappasi H:n. Eli pettyneinä palasimme Honkajoelta, ei niitä sertejä niin vaan enää jaella...

Seuraavana viikonloppuna otimme Tessun kanssa ekat startit kakkosluokassa Takut:ien kisoissa. Kohtaloksemme koituivat hankalat keppikulmat, joista virhepisteet.  Onneksi olemme Taran kanssa Rinan pujottelukurssilla, joten oppeja voidaan harjoitella kotona Tessunkin kanssa.

23.8. osallistuin Tessun kanssa Kleemolan Timon agikoulutukseen, jossa Timo patisteli luottamaan koiraan ja keskittymään omaan liikkeeseen enemmän. Suorilla hypyillä ei tarvitse käyttää käsiä eikä kääntyillä turhaan. Koira menee kuin kuulemma kuin kone, emännällä vissiin tarvitaan öljyä rattaisiin .

28.8.2009 olivat oman seuran eli YLÖKK:n mestikset, joissa Luka saavutti jo toisen Mini Mestaruuden. Tara ja Tessu eivät vielä olleet täydessä iskussa ja Rosenkin rata vetskuissa meni hylsyksi.  Ja arvatkaa oliko meikäläisen pohkeet jumissa seitsemän radan jälkeen

Vielä sunnuntaina oli  Heini Stenbergin koulutus, johon alunperin olin ilmoittautunut Taran ja Tessun kanssa, mutta viime hetkellä vaihdoin Taran Lukaan saadakseni vähän treeniä piirinmestaruuskisojen alle. Heinillä oli n. 28 esteen rata, jossa tuli niisto, flippi, ihmisnuoli ja twistikin käytännössä harjoiteltua. Täytyy myöntää että meikäläisellä tuppas tuleen ylimääräisiä pyörähdyksiä  jossain kohtaa  puuskutuksista puhumattakaan... Heini oli kannustava ja kehoitti käskyttämään hyvissä ajoin ennen estettä, ettei koira pääse löysäilemään isolla kaarroksilla. 

Ansin treenit prokaniksessa ovat alkaneet ja Ansikin on taas löytänyt entisen intonsa. Esteet pysyvät vielä matalina ja tyty tarvitsee paljon kannustusta.

Lukan kanssa ollaan tokoiltu pikkuporukalla koulun kentällä ja kieltämättä edistystä avoimen liikkeiden suhteen on tapahtunut - mutta seisominen tuottaa tuskaa, takapalkasta taas heittopalkkaan.

Alla Pluton puolivuotiskuva ja ryhmäpotretti