Kävimme ell Unna Määttäsen vastaanotolla Oivassa 12.3. Plutosta otettiin tukku verikokeita ja yksi niistä lähetettiin Kaliforniaan tutkittavaksi. Perusverikokeet (maksa, munuaiset ym) olivat ok. Kaliforniaan lähetetystä näyteestä varmistuu, onko kysessä MMM eli masticatory muscle myositis eli purentalihasten myosiitti, johon oireet vahvasti viittaavat, vaikka kipuvaihetta tai leukojen avaamisvaikeutta ei ole ollut. Vastaus USA:sta tulee noin kolmen viikon kuluttua. Plutolle aloitettiin Prednilolon 5 mg 1,5 tbl/pv (=7,5mg). Se jatkuu kahden viikon ajan 26.3. asti, jolloin sitä vähennetään 5mg:aan. Sivuoireita kuten runsasta juomista ja pissaamista ei ainakaan ole vielä ollut. Vaihdoin Pluton ruuan Canaganiin, joka on runsasproteiinipitoista. Plutolle maistuu ruoka erittäin hyvin ja se pureskelee puruluita entiseen malliin. Agility on nyt tauolla. Lenkkeillään ja hellitellään entiseen malliin ja toivotaan parasta. Löysin artikkelin MMM taudista kalifornialaisen san Diegon yliopiston sivuilta: http://vetneuromuscular.ucsd.edu/publications/melmed.pdf#page=8&zoom=auto,-26,774

Vastaus Kaliforniasta tuli kolmen viikon kuluttua ja se oli raja-arvo =100 (<100= ei MMM, >100=MMM), mutta Unnan mielestä oireet viittaavat niin vahvasti MMM:ään vaikkakin leukalukko puuttui, että sairautta voidaan pitää MMM:nä ja hoidetaan edelleen kortisonilla. Prednisolon 7,5 mg 7pv, 5mg 4viikkoa, 5mg joka toinen päivä 4 viikkoa ja 2,5 mg joka toinen päivä neljä viikkoa eli kortisonilääkitys oli ajalla 19.3.-19.6.2015.

Pluton oireet pysyivät toispuoleisena koko ajan eikä onneksi muutoksia ole näkynyt oikealla puolella. Puruvoima on hyvä enkä kortisonista nähnyt sivuvaikutuksia, ruokahaluhan Plutolla on erinomainen aina. Lihaskatoa tuntui vartalossa olevan, mutta kortisoni hoidon päätyttyä noin kuukauden kulutta heinäkuussa, näyttää siltä, että Pluto on yhtä lihaksikas kuin ennenkin. Vasemmalla poskessa lihasatrofia näkyy, eikä lihakset käsittääkseni siihen enää palaudukaan. Agilityharjoittelut ovat olleet tauolla, pihassa ollaan aloiteltu vähän treenaamista heinäkuussa. Olen vaihtanut Pluton ruuaan runsasvalkuaispitoiseen (30 %) Canagan ruokaan.

Toivotaan, että tauti on voitettu :)