LUT  (Luolakoirien taipumuskoe) Ikaalinen, tuomari Jouko Pakkala

10.4.

Tavoite D-B aste

Ahdinkoputken läpäisy: hyväksytty

Tyhjän luolan tarkistus: Tarkastus osittainen, vain hakupesässä kävi.

Arvostelu: Koira rauhallisesti luolaan. Kesti neljä minuuttia ennenkuin yhteys kettuun. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy haarapesään. Koira seuraa aloittaen alkuun varovaisen työskentelyn parantaen otettaan saaden ketun siirtymään oik. kulmaan siitä oik. päätepesään. Koira parantaa otettaan koko ajan, se kestää hyvin iskut, saa jopa virtaa niistä. Koiran kunto kestää hyvin koko ajan. Alku ja tyhjän luolan tarkastus pudottaa pisteitä.

Pisteet ja saavutettu kehitysaste B. 40

11.4.

Tavoite D-B -aste

Ahdinkoputken läpäisy hyväksytty

Tyhjän luolan tarkistus: rauhallinen täydellinen lähes äänetön

Arvostelu: Koira hyvin luolaan ja nopeasti riistalle. Luukkujen avauduttua kettu vetäytyy vasempaan päätepesään saakka. Koira seuraa hyvin tullen heti selkeästi haitan alle. Koira painostaa kettua ihan lähituntumasta kokeen loppuun saakka.

Pisteet ja saavutettu kehitysaste B 40

Kyseessä oli siis ilta ja yökoe. Kävin kokeiden välillä kotona hoitamassa koirat ja pennut, toisesta kokeesta palasin klo 5 sunnuntaiaamuna  väsyneenä mutta onnellisena. Tara toimi hienosti luolalla ja sai tuomarilta kehut. Mahtava kokemus nuotioineen ja makkaranpaistoineen. Mukana oli sileä- ja karkeakarvaisia mäykkyjä, parsoneita ja Tara ainoana russelina.  Seuraava tavoite on A-koe toukokuussa.

Alla kuva Tarasta palkintopokaaleineen