Huomenna tulee kaksi viikkoa, kun ukkonen hajoitti tietokoneeni, joten en ole saanut kuvia laitettua koneelle. Tänään pennut täyttivät 7 vk. Aika on mennyt hurjan nopeasti. Ansometsän Makemake eli Eetu lähtee viikon päästä Ikaalisiin, perheeseen, joka on innostunut erilaisista lajeista. Ansometsän Haumean tuleva perhe tulee lauantaina sitä katsomaan. Haumean perhe on kokenut agilitaamisessa sm-tasolla eli Haumea (kutsumanimi ei vielä tiedossa) pääsee isänsä Billyn kotiin Kirkkonummelle.

Tänään pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa. Kaikki oli ok. Urospennulla tuntuvat molemmat kivekset ja purennat olivat myös ok. Sirunlaitossa Eetupoika pönötti rauhallisesti ääntäkään päästämättä, mutta temperamenttinen tyttöpentu päästi aikamoisen kirkaisun. Tänään laitan omakoirankautta tällä lainakoneella rekisteröinnit menemään.

Pennut ovat käyneet päivittäin useita kertoja ulkona niin tuulessa, sateessa kuin pimeässäkin. Tottuneesti ne jo juoksentelevat pitkin aidattua pihaa ja osallistuvat emo-Milan kaivuuprojekteihin. Taidan  laittaa näihin lukuisiin istutuskuoppiin tulppaanin tms mukuloita :)

Sisällä pennuilla on lasten koroke, pahviputki, tasapainolauta ja peltitarjotin. Kaikkeen ne ovat tottuneet, eivätkä pelkää tasapainoilua laudalla  tai kävelyä peltitarjottimen päällä. Välillä painitaan hurjasti muristen tai kiskotaan lelua molemmista päistä.

Ruokana ne saivat aluksi RC startteria, mutta tällä viikolla olen siirtynyt RC minijunioriin, jota saavat turvotettuna 4 kertaa päivässä. Mukaan sekoitan toisinaan keitettyä kananmunaa ja raejuustoa. Syöminen on ajoittain pelkkää närppimistä, mutta kun emä tulee syömään samalta lautaselta, niin johan maittaa :) . Päivällä pennut ja emän käy hoitamassa kälyni Eija.

Enää viikko luovutukseen. Pentuhuone tyhjenee ja talo hiljenee. Sitten on taas enemmän aikaa harrastaa omien koirien kanssa :)

kuvassa Eetu l. Ansometsän Makemake (kuvaaja Petra tai Ville)

Ansomets%C3%A4n%20Makemake.jpg