Pennunkysyjiä on paljon. Kasvattaja pyrkii valitsemaan pennuilleen oikean kodin, ettei tulisi pettymyksiä puolin eikä toisin. Valitettavasti muutama pentu on palautunut jo pentuaikana syystä että mm. pentu puree, on liian villi, ei anna työrauhaa kotona, omistajilla liikuntarajoitetta. Se ei ole tietysti mukavaa pennulle eikä pettymys koiranomistamisesta ole mukava perheellekkään. Sen vuoksi vastuullinen kasvattaja tekee paljon kysymyksiä ostajaehdokkaille ja vastaa myös heidän kysymyksiinsä rehellisesti. Pentuja voi tulla katsomaan neljän viikon iän jälkeen, jolloin ne ulkoilevat. Jonotuslistaa ei varsinaisesti ole ja kasvattaja päättää, mikä pentu menee minnekin yleensä 6-7 vk iässä, eli ostaja ei voi valita pentua. Yksi narttupentu lähtee sijoitukseen. Pentu luovutetaan 8 viikon iässä rekisteröitynä, terveystarkastettuna, sirutettuna, ruokinta- ja hoito-ohjeineen ja liitettynä vuodeksi SJRT ry jäseneksi, ellei ostaja ole siihen jo liittynyt.

Joten kysyjiä pyydän lukemaan seuraavan tekstin linkin takaa.

https://www.petpursuit.net/fi/pentu-meilta/pennunostajan-etiketti/

Ja kun kyse on jackrussellinterrieristä, niin hyvä on lukea myös seuraava:

JACKRUSSELLINTERRIERI- SKL:n Hanki koira sivuilta lainattu (Teksti SJRT ry) https://jackrussellinterrieri.fi/

Käyttötarkoitus

Rotumääritelmässä rodun käyttötarkoitukseksi on määritelty hyvä työterrieri, joka kykenee maanalaiseen työskentelyyn sekä on erinomainen seurakoira. Jackrussellinterrieri on myös monipuolinen harrastuskoira, erityisesti liikunnalliset lajit (agility) ja monet nose work-lajit, mukaan lukien metsästyslajit ovat jackrussellinterriereille sopivia. Myös näyttelyharrastus on suosittua.

Luonne ja käyttäytyminen

Eloisa, valpas ja toimelias terrieri, joka haluaa olla kaikessa mukana. Vaatii omistajalta johdonmukaisen ja pitkäjänteisen koulutuksellisen otteen.

Yleisimmät asiat terveydestä

Pääsääntöisesti terve rotu, joskin samoja sairauksia kuin muillakin koiraroduilla esiintyy.

Turkinhoito

Jackrussellinterriereitä on kolmenlaisella värityksellä ja kolmenlaisella karvalaadulla. Väritys voi olla valkoinen ruskein merkein, valkoinen mustin merkein tai valkoinen ruskein ja mustin merkein (tricolor). Jackrussellinterrierin turkki voi olla pituudeltaan karkea (pitkä), puolikarkea (puolipitkä) tai sileä (lyhyt). Sileäkarvaisen koiran turkinhoidossa riittää harjaus. Puolikarkea- ja karkeakarvainen turkki vaatii trimmausta (nyppimistä) säännöllisin väliajoin.

Millaiselle ihmiselle rotu sopii

Aktiiviselle ihmiselle tai perheelle, joka tykkää terrieristä ja haluaa harrastaa erilaisia koiraharrastuslajeja. Ulkoilusta ja erilaisissa maastoissa liikkumisesta pitävä ihminen rakastaa jackrussellinterrieriä lenkkeilykaverina.

Muuta

Jackrussellinterrierin on saatava sopivassa suhteessa aktiviteetteja ja rauhoittumista, jota on koiralle myös opetettava. Häiriökäyttäytymiset johtuvat usein liian vähäisistä virikkeistä, jolloin koira keksii niitä itse tai suostumisesta koiran jatkuvaan aktiviteettikerjäämiseen esimerkiksi pallonheittoon, jota koira ei malta itse lopettaa.

Koska rotu on alkuperältään metsästysterrieri, siitä löytyy edelleen riistaviettisyyttä, joka ilmenee vaihtelevasti eri yksilöiden välillä.Oma lisäys: Riistaviettisyys tarkoittaa siis sitä, että koira lähtee mielellään hajujen perään. Usein kysytään, että pysyykö russeli pihassa, siihen vastaan, että pysyy, jos piha on hyvin aidattu. Luoksetulon koulutus on aloitettava positiivisesti vahvistaen pikkupennusta lähtien ja pilli on siinä oiva väline .