Pennuilla uusia kokemuksia muutaman päivän sisään. Ne ovat saaneet eka kerran maistella jauhelihaa ja nyt jo turvotettua Starter-jauhelihapuuroa. Mutta tissimaito edelleen ykkössuosikki. Tosin emää näkee harvoin imettämässä...

Tänään ne käväisivät eka kerran ulkona, tosin emon boksikin oli uusi asia. En ole ao boksia pitänyt vielä lattialla kun olen ajatellut emän sitä kovasti omivan. Nyt se sai jäädä lattialle pentujen tutustuttavaksi. Vähän siinä tähyiltiin ja maisteltiin ruohoa ensi alkuun ja sitten vasta uskaltauduttiin maanpinnalle käppäilemään. Siitä se alkaa pikkuhiljaa maailman avartuminen.

Juuri yksi pennunkatsojista perui tulonsa pentuja katsomaan, koska oli päätynyt pentueeseen, jossa sanojensa mukaan kasvatetaan lähinnä kotikoiria. Olen varmaan pelotellut suuren osan koirankysyjiä harrastusvaatimuksillani. Ja nykyisiin pentuihin olen asettanut pienen näyttelykäyntitoiveenkin, jos pentu ao ominaisuuksia omaa. Jackrussellinterrieri on aktiivinen työkoira, joka vaatii määrätietoisen kasvatuksen ja lajinomaista toimintaa koko elämänsä ajan. Monille näyttelyissäkäynti on kauhistus eikä näyttelyt ole minunkaan prioriteeteissa ykköstilan lähelläkään. Mutta kasvattajana nuo näyttelykäynnitkin kuuluvat asiaan, koska tietty rodunomainen ulkonäkö, purenta, liikkeet ja rakenne tulisi jackrussellinterrierillä olla. Näyttelyarvoisteluissa H on riittävä mm yhdistyksen puoltoon ja valionarvon saamiseksi. ( HYVÄ annetaan koiralle, joka on rodulleen tyypillinen, mutta sillä on selkeitä virheitä ). Hellepentujen isä on kansainvälinen muotovalio ja emälläkin on kaksi sertiä plakkarissa, joten toiveissa olisi se, että pennuilla olisi mahdollisuus pärjätä näyttelyssä keskimäärin kasvattejani paremmin. Tosin mikään ei ole niin varmaa kuin epävarmaa näissä ulkosiitosyhdistelmissä. Toivoisin pennuille myös menestystä käyttölajeissa, joihin toivon niillä olevan taipumuksia.

Eli jos sinulla on kiinnostusta touhuta jrt kanssa monenlaista ja vaikka joskus kasvattajan tuella piipahtaa näyttelyssäkin, ota rohkeasti yhteyttä. Pentuja ei ole vielä luvattu kenellekään ennenkuin olen tavannut kiinnostuneet.

Pinjan%20pennut%204vk%20ulkona%202..jpg

Pinjan%20pennut%20ulkona%204vk%203..jpg

Pinjan%20pennut%204vk%20ulkona%201.jpg