Ns virallinen laskettu aika on 13.6., joka on laskettu ensimmäisestä astumispäivästä 63 vrk eteenpäin. Periaatteessa vaihteluväli on melko suuri ja kantoaika voi olla jopa 67 vrk.

Penni ultrattiin 24. vrk tienoilla ja pentuja näkyi 3-4 kpl. Hain Pennin Seinäjoelta Viljakkalaan pari viikkoa sitten. Sen jälkeen se on asustanut ns. pentuhuoneessa, jossa sillä pentulaatikko. Toistaiseksi siellä on Pennin omat peitteet ja pehmusteet. Narttuhan tulee kasvattajan luokse pari viikkoa ennen penikointia, että se tottuu talon bakteereihin. Lenkit ovat olleet melko lyhyitä, vaikka tuntuu Pennillä energiaa riittävän pidemmillekin kävelyille.

Viimeiset kaksi viikkoa Penni on saanut ruuakseen RC Starteria, johon kerran päivässä lisään 5 ml pentunutrolinia. Olen lisännyt siihen hieman pentuNeuta, koska Penni on ikänsä ollut nirso (tosin ylipainoinen nirso..). Olen antanut sille ruuan kolme kertaa päivässä, mutta melkein joka toisen ruuan se jättää syömättä. Olen tylysti ottanut kipon pois 15 minuutin kuluttua, ellei rouvalle maita. Kovasti sille maittaisi purutikut ja muut kuivaherkut, mutta niitä sille olen antanut rajoitetusti.Penniltä jäänyt ruoka on tietysti ollut muille koirille suurta herkkua :). Toivotaan, että penikoinnin jälkeen ruoka alkaa maittaa paremmin.

Tiedusteluja pennuista on tullut ja kovasti toivotaan narttupentuja. Itseasiassa uroksesta ei ole tullut ainuttakaan tiedustelua. Minun tuurillani sieltä syntyy vain uroksia!  Periaatteessa astutusajankohta on sellainen, että narttujakin voisi syntyä...No pääasia, että pennut ovat eläviä ja terveitä - sekään ei aina ole itsestään selvyys. Kuvissa Penni n. 56 vrk. 

Penni%2056vrk.jpgPenni%20istuu%20n.%2056vrk.jpg