Juhannusaattona varhain pakkasin autoon lainateltan (kiitos Heini, Vilja ja Kylmäkosken likat) sekä koirat: Tara, Tessu, Luka ja Pluto. Matkakohteena oli Hailuoto noin 480 km:n päässä. Edellä olivat ajelleet jo Eeva ja Jukka perheineen. Hailuoto on saari Oulun edustalla, sinne on lautalla puolen tunnin merimatka. Hailuoto on Perämeren suurin saari ja siellä asuu yli tuhat ihmistä. KAS:n kisat on pidetty perinteisesti Hailuodossa, mutta muutamana vuonna Rokualla paitsi viime vuonna pettymykseksemme kisoja ei pidetty lainkaan.

Matkantekoon meni kaikenkaikkiaan noin kahdeksan tuntia ja perillä olimme kolmen aikaan iltapäivällä Sumpun (?) leirintäalueella. Berlingo oli kestänyt hyvin matkan rasituksen, mutta leirintäalueen parkkipaikalla se ei enää inahtanutkaan... Teltta oli pystyssä nopeasti, kun aaton ensimmäistä kisarataa jo pystytettiin.

Launtaina oli kaikissa luokissa kaksi starttia ja sunnuntaina vielä yksi. Meikäläisen lauantaiaamun startit menivät kutakuinkin  pieleen migreenin takia, mutta iltaa kohden olo parani ja hyppäreiltä tulikin nollat sekä Taralle että Tessulle. Tosin Tessu sai turhaan Luvan, kun sillä se jo on. Taran kolmannesta sijoituksesta ei Luvaa irronnut, koska kilpailijoita oli vain kahdeksan. Eeva ja Luka saivat ensimmäisen tuloksensa hyppäriltä, tosin aika ei päätä huimannut. Jossain välissä vauvanhoidon ja ratojen videoinnin ohessa Jukka oli hinauttanut Berlingon käyntiin ja asennuttanut kylän ainoalta huoltoasemalta saaren ainoan akun paikoilleen - ja Berlingo käynnistyi taas kuin unelma . Kiitos Jukka!

Sunnuntaina Lukan meno oli jo selkeästi vauhdikkaampaa jopa niin, että pyörähdys keinulta takaisin putkeen oli salamannopea .  Tarvitaan vielä hiukan lisää Nutrolin öljyä, hierontaa ja fysioterapiaa niin eiköhän Luka ala pysyä Eevan vauhdissa.

Aurinko paistoi ja tunnelma kisapaikalla oli hyväntuulinen, eikä kukaan tuntunut kisaavan verenmaku suussa. Koiria käytiin jäähdyttelemässä meressä ja uinnista tuntui eniten nauttivan kisamaskottimme Pluto. Hertta-vauva oli tyytyväinen kisajärjestelyihin ja maitobaarin antimiin. Muut vierailijat eivät olleet niinkään tyytyväisiä alueen baarin antimiin .  Telttamajoitus menetteli vaikka korvatulpat unohtuivat kotiin. Onneksi pääsin nauttimaan kisakavereiden hotellin suihkusta ja aamiaisista. 

Sellainen kutina reissusta jäi, että uudestaan sinne on päästävä, jos vaan Berlingo ja Leenuska vielä vuoden päästä yhtään  käynnistyvät .

Alla kuva palkintosaaliista: