Kuluneet kaksi viikkoa ovat menneet kuin siivillä. Syynä siihen ovat olleet emännän eli minun viikonloppukiireet. Osallistuin nimittäin Hupin kanssa mejäkokeeseen Hämeenkyrössä 14.5. ja Ikaalisissa 21.5. Koetta edeltävinä päivinä osallistuin jäljentekoon, mikä tarkoittaa noin 7 tunnin tarpomista metsässä (suunnistus, merkkaus,veretys), sää molempina viikonloppuina lähes hellelukemissa. Jälkiparina minulla oli ensikertalaisena mejäkokeisiin osallistuva Aino, jolla kylläkin on  vankka kokemus PK puolen jäljenteosta saksanpaimenkoiriensa ja mudiensa kanssa. Eli parin kanssa tehdään kaksi jäljeä, joista kumpikin opastaa ja purkaa koepäivänä toisen jäljen. Lisää mejäilystä voit lukea meja.fi sivuilta. Hupin kanssa saatiin Hämeenkyröstä AVO 0 (kaksi hukkaa ja makausten ohitus) ja Ikaalisista AVO 2 ( 1 hukka ja makauksen ohitus), mutta molemmissa tuli onnistumisen kokemuksia Hupin kanssa. Kyseisinä viikonloppuina sain pentujen ja emän hoitoapua Viljalta ja Eijalta, suurkiitos koekäyntien mahdollistamisesta heille <3.

Alla Hupi Hämeenkyrössä 14.5.2023

Hupi%20MEJ%C3%840.jpg

Kun pennut täyttivät kolme viikkoa siirsin ne isompaan aitaukseen, koska pentulaatikko alkoi käydä ahtaaksi. Lisäksi pennut tarvitsevat tilaa ja mahdollisuuksia motoristen taitojen kehitykseen. Sangen pullukoina pentusina ne vaikuttivat aluksi melko kömpelöiltä alkuunsa, mutta päivä päivältä vauhti kiihtyi. Eka matokuurin ne saivat kolmiviikkoisina. Painot 3vk ja 4vk Aramis 836 ja 1069, Porthos 1126 ja 1458, Athos 910 ja 1144. Porthos on pennuista suurin ja muutenkin se vaikuttaa kuin olisi viikon vanhempi kuin muut...

Pian aitaus alkoi käydä pieneksi eli pennut alkoivat kiipeillä yli lapsikorokkeen, jonka kautta Nova pääsi aitaukseen ja sieltä pois kulkemaan. Eli nyt niillä on käytettävissä koko pentuhuone, Nova pääsee sohvalle lepäämään. Pennut saivat ekan jauheliha-aterian ja turvotettua RC Starter seuraavaksi, mutta mamman maito tuntuu vielä paremmalta vaikka ruokintakertoja on jo neljä. Pennut pääsivät ulos eka kertaa neliviikkoisena. Tuli monta uutta asiaa ulkoilun yhteydessä: kuljetusboxi, liikenteen ja luonnon äänet, hajut ja outo alusta.

Tyttären perhe on Novaa ja pentuja käynyt katsomassa jo useaan kertaan ja pari kiinnostunutta perhettä on käynyt tutustumiskäynnillä. Tässä vaiheessa pennuista saa vielä turhan rauhallisen käsityksen, riiviövaihe on vasta tulossa ;)

Novan%20Athos%203vk.jpg

Athos 3vk

Novan%20Aramis%203vk.jpg

Aramis  3vk

Novan%20Porthos%203vk.jpg

Porthos 3vk

Nova ja pennut 3,5vk  mammii (17.5.2023)

Novan%20pennut%203%2C5vk%20mammii.jpg

Muskettisoturit ulkona ikää 4vk6pv (Porthos, Athos ja Aramis)

Novan%20Porthos%205vk.jpgNovan%20Athos%205vk%202..jpgNovan%20Aramis%205vk.jpg