Aika menee nopsaan ja  luulin jo tänne kirjanneeni kuulumisia, mutta olinkin laittanut kuvia fb:iin.

Ensimmäinen viikko on ollut sikäli jännittävä, että toinen pojista, joka oli pentueen pienin syntyessään 147g, kasvoi hitaammin eli paino pysyi pari päivää 18.7.-19.7.samoissa lukemissa 170g. Paino alkoi sitten nousta ollen eilen 8vrk iässä 230 grammaa. Olen auttanut pentua öin ja päivin hyvälle herutetulle nisälle, jota pentu innokkaasti imeekin. Homma alkaa jo sujua ja uskon pikkupojan saavan muut kiinni. Muut pennut ovat viikon iässä tuplanneet painonsa.

Pinja-emä oli pari ensimmäistä vuorokautta todella omistushaluinen pentujensa suhteen, minkä osoitti murinalla. Annoin emän olla rauhassa ja kyllä se sitten suostui ulos lähtemään. Ruuat tarjoilin alkupäivinä pentulaatikkoon. Nyt Pinja on jo rento ja antaa auttaa pennun imetyshommissa ja alustan oikomisessa ym.

Pentukyselyjä on tullut runsaasti, koska tuleva pentue oli SJRT ry astutuslistalla. Olen pyrkinyt tiedusteluihin vastaamaan ja tekemään lisäkysymyksiä rodun tuntemisesta ja harrastuneisuudesta. Korostan sitä, että russeli on alunperin metsästyskoira, luolasta ulosajava koira, mitkä ominaisuudet aidossa russelissa toivon edelleen säilyvän. En halua pentua myydä pelkäksi seurakoiraksi tai edes lenkkikaveriksi, koska ulkoilu ja luonnossa liikkuminen ovat koiran perusoikeuksia kuten ravinto ja lepo. Edellytän erityisesti 1. vuoden panostusta koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen. Russelilla on voimakas saalis- ja riistavietti, jotka voivat aiheuttaa ongelmia, ellei niihin ole varauduttu. Pentuna russeli on kova puremaan ja varsinkin lasten kanssa tästä voi tulla ongelmaa, ellei viettiä osata ohjata kärsivällisesti toivotumpaan suuntaan. Russelit myös mielellään haukkuvat metsästysominaisuuksiensa takia, mikä asia on myös huomioitava. Olen pyytänyt kysyjiä käymään SKL:n Hanki koira sivustolla ja miettimään olisiko jokin seurakoirarotu parempi  vaihtoehto. Toivottavasti en peloita edellämainituilla realiteeteilla potentiaaleja pennunostajia pois :). Ottakaa rohkeasti yhteyttä miel. sähköpostitse [email protected] tai soittamalla 0405946148 (vastaan mahd. mukaan).

Pinjan%20pennut%201vk.jpg

Alla: ensin imutellaan ja sitten taas nukutaan :)

Pinjan%20pennut%201v%20ennen%20ja%20jalk